• Mladost
  • Zlatiborski krug
  • Zlatiborski krug
  • Volonterizam
  • Mladi za stare
  • radionica cmok

"Zrak dobrote" u Čajetini

Udruženje građana Zlatiborski krug je u maju pokrenulo humanitarnu akciju "Zrak dobrote" za pomoć Dnevnom boravku za decu sa smetnjama u razvoju "Zračak" u Čajetini. Akcija je pokrenuta kako bi se obezbedila određena količina higijenskih sredstava, sokova i slatkih i slanih grickalica za korisnike "Zračka", a stanovnici Čajetine su još jednom pokazali dobru volju i spremnost da pomognu sugrađanima.

Prikupljena je velika kolicina slatkiša i grickalica i neophodnih higijenskih sredstava, koje su građani donosili u Dnevni boravak. Darodavci su bili svih uzrasta, od predškolaca iz vrtića i učenika, do baka i deka koji su se u skladu sa svojim mogućnostima uključili u ovu akciju.

Zaposleni u Kulturno-sportskom centru Čajetina su prikupili novčana sredstva i priložili ih za nabavku potrebnih stvari, a knjižara "Nađa" je  korisnicima "Zračka"  poklonila 10 paketa sa materijalom za kreativno-okupacione radionice - bojankama, drvenim i voštanim bojama, sveskama...

U akciju se uključila i biblioteka "Ljubiša R. Đenić", koja je u saradnji sa Kulturno - sportskim centrom organizovala pozorišnu predstavu Kraj vikenda, rediteljke Biljane Zdravković, sa  glumcima Jelom Pavlović i Žarkom Božanićem, a čitav prihod od prodatih karata je namenjen "Zračku".

Vest o akciji se proširila i van opštinskih granica, pa je preduzeće OLEKS iz Užica doniralo 50.000 dinara za nabavku higijenskih sredstava i grickalica za decu iz Dnevnog boravka.

Rezltati akcije "Zrak dobrote" su premašili očekivanja organizatora i uverili nas da su solidarnost, želja da pomognemo drugome i dobra volja još uvek prisutni u našim srcima i da,  dok god marimo jedni za druge, ima nade da razvijamo svoju zajednicu, da u njoj svima bude dobro.

Hvala svima koji su učestvovali u akciji "Zrak dobrote" i koji su pokazali da dobrota ne izvire iz punog novčanika, već iz punog srca.

Kategorija vesti: