• Mladost
  • Zlatiborski krug
  • Zlatiborski krug
  • Volonterizam
  • Mladi za stare
  • radionica cmok

Počela realizacija projekta "Čistimo uz CMOK"

Početkom marta neformalna organizacija CMOK (Centar Mladih Organizovanih Kreativaca) uz saradnju sa Udruženjem gradjana „Zlatiborski krug“ počela je sa realizacijom projekta „Čistimo uz CMOK!“ koji je deo projekta „Mi smo na mreži!“ koji finansira Balkanski fond za lokalne inicijative.  Cilj projekta je da se mladim ljudima skrene pažnja na značaj životne okoline i način na koji treba da je zaštite uticajem preko internet mreže. Aktivnosti koje će biti realizovane su postavljanje stranice na Facebook-u gde će članovi moći da ostave svoje komentare, govore probleme u Opštini u vezi sa ekologijom. Nakon toga biće postavljena igrica na sajt CMOK-a gde će omladinci moći na zanimljiv način da shvate koliko je ekologija važna u životu i našem mestu.

Za to vreme jedan od članova organizacije napraviće saradnju sa KJP iz Čajetine, gde će članovi facebook stranice prijavljivati zagadjena mesta u Opštini, a to će se posle prijavljivati u KJP. Drugi deo aktivnosti biće usmeren na samo čišćenje okoline.

Za 2. maj biće organizovana velika akcija čišćenja, gde će omladinci orgnaizacije CMOK pomoći u čišćenju najpoznatijeg mesta za vreme uranka na Zlatiboru a to su Vodice. Pored čišćenja koje će organizovati, omladinci će  pristupiti i uređivanju parka gde će farbati klupe i učiniti da park izgleda lepše.

Projekat traje šest meseci, a sa ciljem  da privučemo što više mladih da se uključe u ove aktivnosti.

Kategorija vesti: