• Mladost
  • Zlatiborski krug
  • Zlatiborski krug
  • Volonterizam
  • Mladi za stare
  • radionica cmok

CMOK za Čajetinu

  • CMOK

Početkom novembra je u Čajetini počela realizacija omladinskog projekta “CMOK za Čajetinu“, koju sprovodi „Centar Mladih Organizovanih Kreativaca (CMOK)“, omladinska organizacija u osnivanju.

Ovaj projekat je deo razvojnog programa Balkanskog Fonda za lokalne inicijative Mi smo u programu! koji je pokrenut uz saradnju Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije i The Balkan Trust for Democracy (BTD), a koji podstiče omladinske organizacije i grupe mladih da razviju lokalne medijske projekte koje osmišljavaju i vode mladi od  17 do 28 godina.

Cilj programa je da ojača aktivizam mladih u lokalnim zajednicama i da podstakne mlade ljude da se, kroz pokretanje lokalnih medijskih projekata, aktiviraju u rešavanju pitanja koja su važna za lokalnu zajednicu iz koje dolaze.

Dva člana čajetinske omladisnke grupe su zajedno sa mladima iz 10 opštinaa iz Srbije učestvovali u obuci iz oblasti osnivanja i vođenja medijskih projekata. Nakon 4 seminara, najbolje organizacije, medju kojima je čajetinski “CMOK”,  su podržane finansijski i imaće pomoć kancelarije Fonda i stručnog saradnika u implementaciji projekta.

Projekat  “CMOK za Čajetinu“, će trajati do matra 2009. godine, a predstavlja prvi samostalan projekat čajetinskih omladinaca, koji sprovode u saradnji sa Udruženjem građana „Zlatiborski krug“,  Kancelarijom za mlade opštine Čajetina i MAX radiom. Aktivnosti u toku projekta će obuhvatiti istraživanje o problemima mladih, anketiranje sugrađana,  pripremanje i emitovanje omladinske radio emisije jednom nedeljno na MAX radiju i organizovanje javnih uličnih performansa u Čajetini i na Zlatiboru,  uz podelu informativnog i reklamnog  materijala.

Članovi omladinske organizacije CMOK se nadaju da  će ovaj projekat imati znatan uticaj na jačanje omladinskog aktivizma u Čajetini i da će doprineti većem interesovanju mladih da se kreativno izražavaju i da se  uključe u aktivnosti omladinske organizacije i rešavanje omladinskih pitanja.

16. 11.2009.
Čajetina

Koordinatori projekta:
Bogdan Belčević
Jasna Mihailović

Kategorija vesti: